Zwaar gevuld krentenbrood dat tegen elkaar aan op de plaat gebakken wordt. Naast de royale vulling van krenten wordt ook in het midden van het brood een laag donkerbruine basterdsuiker meegebakken.
Fraai gevormd vloerbrood, wat zoet van smaak. De modellen varieren naar de plaats van herkomst.
Vlechtbrood dat gebruikt wordt bij de inwijding van het Sabbathfeest. Het wordt gebakken met of zonder bestrooiing van blauw maanzaad.
Rond krentenbrood, gevuld met een laag bruine basterdsuiker gemengd met boter en kaneel. Van oorsprong een vastenavondbrood. Het wordt tegenwoordig ook wel aangeboden aan kraamvrouwen.
Vloerkadetten die speciaal door de Volendamse bakkers gebakken worden. Zij worden met vier stuks aan elkaar gebakken op de ovenvloer.
Stoepje Bakkerij T M Kroesen
Jan Slotswijk 119
7916 VH Elim
0654650140
KvK 04042690
Maandag | Coevorden | Marktplein | 08:00-13:00 |
Dinsdag | Lemelerveld | Dorpstraat | 08:00-13:00 |
Woensdag | Bovensmilde | Meidoornlaan | 08:00-12:00 |
Donderdag | Beilen | Markt | 08:00-13:00 |
Vrijdag | Dalfsen | Wilhelminastraat | 07:30-12:30 |
Zaterdag | 't Harde | Centrumplein | 08:00-13:00 |